OČALA ZA DALJNOVIDNOST IN KRATKOVIDNOST HKRATI

Bifokalna očala so hkrati očala za

Bifokalna očala združujejo dve dioptriji.

 

Očala za daljavo in bralna očala

Ko želimo oster vid na blizu in na daleč a nas neprestana menjava očal obremenjuje, so bifokalna, dvožariščna očala praktična rešitev.

Posamezna leča bifokalnih očal je razdeljena na dva ločena segmenta, pri čemer je zgornji namenjen gledanju na daleč, spodnji pa na blizu.

 

Optika očala za daljavo in branje

Gre za 200 let staro tehnologijo  primerno za uporabnike z dolgoletnimi izkušnjami.

Neizkušenim povzroča težave, zato jim svetujemo modernejšo progresivna stekla, ki združujejo tri dioptrije, daljavo, bližino, ter srednjo razdaljo. Slednje pri bifokalnih očalih ni.

Bifokalna očala lahko tudi temnijo na soncu.

 

PREGLED VIDA

Ob pregledu oči optometrist prilagodi velikost in položaj segmentov glede na zahteve in potrebe, tehniki pa jih vgradijo v okvir, ki si ga izbere stranka.

Funkcionalnost okvirja je kritična in ne sme trpeti na račun privlačnosti okvirja.

Pregled vida očala za daljavo in očala za branje

STEKLA ZA BIFOKALNA OČALA

Na izbiro so organska ali mineralna izvedba stekel, barvna, polaroidna, fotosenzibilna stekla, tudi z nanosom, ki preprečuje praske ob malo manj nežni uporabi.

Očala za daljavo in branje bifokalna

ALTERNATIVA

Bifokalna očala so precej ugodna in enostavna rešitev za oster vid na blizu in na daleč v enem. Če pa včasih le preveč moti neprijetna, ostra meja med obema segmentoma leče, ali če napaka vida zahteva bolj prefinjene rešitve, vam bomo v Centru očesne optike ponudili progresivna očala.