DALJNOVIDNOST

Očala za branje so rešitev za težave pri pisanju ali branju, ko na daleč sicer vidimo dobro, očesna leča pa ne zmore izostriti slike na blizu, oziroma predmetov oddaljenih približno 40 centimetrov.

V takih primerih bližnje predmete ponavadi vidimo zamegljeno, pojavu pa pravimo daljnovidnost. V primeru, da na daleč vidite slabo, si preberite temo očala za daljavo.

očala za branje

STE VEDELI

Oko, ki dobro vidi na daljavo, ni pa več sposobno prilagajati ostrine na bližino, imenujemo daljnovidno. Pojav daljnovidnosti je zlasti opaziti po 40. letu starosti. Tej progresivni napaki vida, pravimo tudi starostna daljnovidnost.

Dioptrija pri daljnovidnosti in starovidnosti je pozitivna. Gorišče vidnih dražljajev je za mrežnico, težavo pa rešimo z zbiralno ali konveksno lečo, ki žarišče slike pomakne na mrežnico in tako sliko na blizu spet izostri. Potrebujemo torej očala za blizu.

Očala za branje korekcijski okvir

SUPERMARKET OČALA ZA BRANJE

Pri iskanju primerne rešitve v COO odsvetujemo konfekcijska očala za branje na prodajnih policah supermarketov, drogerij, bencinskih servisov, lekarn. Navidez sicer lahko omilijo težavo. Olajšajo branje in zmanjšajo glavobole, imajo pa bistveno pomankljivost.

Praviloma sta stekli prilagojeni isti dioptriji od +1 do +5, dejansko pa očesi nikoli nista enako prizadeti.

Zato velja upoštevati priporočila optometrista, ki bo natančno izmeril razdaljo med zenicama in svetoval optimalni korekcijski leči.

Po potrebi pa vam bomo dodali tudi ustrezno UV zaščito, nanos proti bleščanju, izbrali želeno debelino in težo leč in zagotovili večjo odpornost proti praskam.

NAJBOLJŠA OČALA ZA BRANJE

Najboljša očala za branje so individalno prilagojena očala, oblikovana na podlagi skrbno izmerjenih parametrov, z okvirji in lečami po vaši izbiri, zato vam pred vsako izbiro novih očal svetujemo, da se naročite na pregled vida. V Centru očesne optike Gorenjska v Naklem pri Kranju vam bomo strokovno svetovali.

Očala za branje ženski korekcijski okvir

Izbira okvirjev za bralna očala v Centru očesne optike v Naklem pri Kranju