Očala za daljavo v Centru očesne optike Kranj-Naklo

KRATKOVIDNOST

Očala za daljavo potrebujemo ob kratkovidnosti, kadar na blizu vidimo jasno, pogled na daleč pa je meglen. Za kratkovidnost sta v uporabi tudi izraza myopija in minus dioptrija.

V primeru, da na blizu vidite slabo, si preberite temo bralna očala.

Optika očala za daljavo

KLJUČNO ZA OSTRINO

Predmet vidimo ostro, če slika nastane točno na mrežnici. Oddaljen predmet je meglen, kadar se slika izostri pred mrežnico. Napako popravimo s steklom, ki svetlobo oddaljenih predmetov razprši ravno toliko, da jo leča v očesu združi ravno na mrežnici.

Pregled vida očala

STE VEDELI

Kratkovidnost je motnja vida, ki se pogosto pojavlja v šolski dobi in lahko kasneje izzveni, nadležna pa je, če je dedovana, posledica bolezni, dolgotrajnega dela na blizu, ter pri slabi ali nepravilni osvetlitvi.

Optika očala za daljavo

IZBIRA OČAL

Ko izbiramo očala za daljavo, v COO Centru Očesne Optike Naklo-Kranj, najprej vprašamo kakšna je vaša dioptrija, saj ta vpliva na izbiro okvirja. Pred izbiro novih očal vam svetujemo da se naročite na pregled vida.

Kadar je dioptrija visoka, je priporočljivo, da je okvirček plastičen, brez vijakov.

Optika očala za visoko dioptrijo

NANOSI NA OČALA ZA DALJAVO

Pomembno tudi ali želi stranka stekla stanjšati, ter fotosenzibilni nanos, ki zagotavlja, da stekla na soncu potemnijo.

To rešitev sicer otrokom odsvetujemo.

Upoštevamo tudi obliko obraza in sledimo željam po materialu.

Optika očala za bližino

PRIPOROČAMO OBISK V CENTRU OČESNE OPTIKE KRANJ-NAKLO

Za najboljšo diagnozo svetujemo okulistični pregled vida, kjer bomo odkrili dejavnike, ki povzročajo težave in svetovali ustrezno rešitev za vaše oči. Svetujemo vam da pregled vida opravite na vsaki dve leti oziroma takoj ko opazite spremembo vašega vida.

Izbira očal na daljavo je v COO – Centru očesne optike Naklo-Kranj velika. Izbirate lahko med več kot 2500 modeli korekcijskih okvirjev za očala.

 

Optika izbor sončnih očal in korekcijskih okvirjev