PROGRESIVNA OČALA

ŠTIRI OČALA V ENIH

Progresivna očala imajo, podobno kot bifokalna, stekla za daljavo in bližino. Za razliko od bifokalnih očal imajo progresivna tudi steklo za srednjo razdaljo.

 

 Progresivna očala

 

FUNKCIONALNOST KRITIČNA

Funkcionalnost okvirja je še bolj pomembna kot pri bifokalnih očalih in ne sme trpeti na račun privlačnosti. 

 

Korekcijski okvirji More More

 

Ob treh dioptrijah lahko stekla tudi temnijo in služijo kot sončna očala.

 

Izbira okvirjev je velika.

 

PRILAGOJENOST POSAMEZNIKU

Progresivna ali multifokalna (večžariščna) očala, ki jih naš optometrist do najmanjših podrobnosti prilagodi značilnostim vaših oči, zagotavljajo veliko površino za gledanje na daljavo in velike medprostore za branje, pisanje, gledanje na blizu.

Progresivna očala

MEHKI PREHODI

Najnovejša tehnologija brušenja progresivnih leč, povsem prilagojenih posamezniku zagotavlja, da ne prevladujejo več stroge mejne površine.

 

Nadomestili so jih mehki in prijetni prehodi, ki zagotavljajo udobje pri uporabi tudi v zahtevnih pogojih, kot sta na primer vožnja z avtomobilom ali delo z računalnikom.

 

Očala Yous

 

ČAS ZA PRILAGODITEV

Multifokalne leče so praviloma prilagojene posamezniku in morajo slediti navadam pri branju, pisanju, delovnih in športnih aktivnostih, ter upoštevati stopnjo in značaj okvare vida.

 

Nemalokrat je pri uporabi progresivnih očal potrebna pomoč, saj se mora centralni živčni sistem posameznika na nove pogoje še prilagoditi.

 

PRIPOROČAMO OBISK

Za najboljšo diagnozo težav z vidom ali morebitnih bolezni oči, svetujemo okulistični pregled vida, kjer bomo odkrili dejavnike, ki povzročajo težave in svetovali ustrezno rešitev.