INOVATIVNOST

Menicon inovativnost, je eden od sloganov, s katerim se predstavlja japonska korporacija, ki se je na tržišču kontaktnih leč že od prvih začetkov proizvodnje trdih kontaktnih leč, leta 1951, pozicionirala kot ena od vodilnih ponudnikov kontaktnih leč najvišjega kakovostnega razreda. Zahvaljujoč napredni tehnologiji in do perfekcije izpiljeni kakovosti, tako značilni za mentaliteto Japoncev, se Menicon upravičeno uvršča med najboljše na svetu tudi v segmentu mehkih kontaktnih leč.

MENICON Premio in MENICON Premio Toric za korekcijo astigmatizma sodita v novo generacijo silikon hidrogelnih 14-dnevnih kontaktnih leč, ki so rezultat izvirnih inovacij meniconovih razvojnih laboratorijev. Njihova največja prednost je udobno počutje pri uporabi od prvega trenutka, ves dan in vse dni uporabe, neproblematično vstavljanje, nezahtevna nega in izjemno oster vid.

MENICON Z

Menicon Z – junior so mehke kontaktne leče, posebej razvite, oblikovane in prilagojene zahtevam otrok, starejših od 6 let in mladostnikov. Z-seriji so zlasti hvaležni slednji, ki bi jim v občutljivi fazi osebnostnega razvoja nošenje očal lahko predstavljalo oviro pri vzpostavljanju socialnih kontaktov in mladi športniki, katerim uporaba očal povzroča pri športnih aktivnostih resne težave. MENICON Z-junior ultra prepustne kontaktne leče priporočajo strokovnjaki tudi tistim šolarjem, ki imajo zaradi katere od napak vida težave pri dolgotrajnejšem branju ali pisanju. Menicon leče za otroke so bolj kompaktne, vendar izdelane iz materiala, ki omogoča bistveno boljše prehajanje kisika in prosto kroženje solz, s čimer je tveganje za nastanek alergije ali okužbe močno zmanjšano.

MENICON ROSE K

Menicon pa je tudi eden od redkih proizvajalcev zelo zahtevnih mehkih ontaktnih leč za bolnike s keratoconusom, progresivne bolezni, pri kateri površina roženice postaja stožčaste oblike.