LEČE ZA OČI

Kontaktne leče so uveljavljena alternativa očalom. Udobne za nošenje in enostavne za uporabo. Predvsem pa všeč ljudem, ki želijo udobje in svobodo pri gibanju, med katerim jih očala motijo ali predstavljajo resno oviro.

Ne zgolj pri športu. Tudi pri povsem običajnih opravilih se številni ne morejo spoprijateljiti z očali. Tem lahko kontaktne leče v mnogočem polepšajo življenje.

Prijavite se na pregled

ZAHTEVEN POSTOPEK

Obisk COO – Centra očesne optike oziroma pogovor z oftamologom bosta zagotovo olajšala odločitev, se pa v primeru kontaktnih leč postopek razlikuje od pregleda za očala. Je bistveno zahtevnejši.

Pri pregledu se je potrebno izogniti tudi najmanjšemu tveganju za poškodbo roženice, je pa odločitev v celoti zanesljiva.

PREGLED

Po temeljitem pregledu oči bo oftalmolog določil očesno dioptrijo z refraktometrom, elektronskim merjenjem dioptrije, vidno ostrino s korekcijo dioptrije in opredelil optimalno bazno krivino ter premer kontaktne leče.

Sledi vstavljanje  testnih leč in po določenem času, ko se oko privadi na lečo, pregled vidne ostrine in končno z mikroskopom še pregled položaja leče, ki je zelo pomemben za subjektivni občutek uporabnika.

Če izbrana kontaktna leča ustreza vsem zahtevanim kriterijem, sledi kratek tečaj vstavljanja leč, osnov nege in higiene.

NASVET

Modro je načrtovati pregled oči vsaj na dve leti.

Ne zaradi nošenja kontaktnih leč. Za  zdravje gre, saj oči lahko razkrijejo tudi bolezni!

Vsi podatki za nabavo kontaktnih leč, vključno z vzorci testnih leč bodo v naši evidenci skrbno hranjeni in ob vašem naslednjem obisku tudi na razpolago.

Obstaja več znamk kontaktnih leč, je pa izbira v COO – Centru očesne optike v Naklem enostavna. Nudimo zgolj blagovne znamke najboljših proizvajalcev na svetu.

Prijavite se na pregled